Contact Info

Hrvatsko društvo Sydney, kulturno društvo koje su 1951. godine osnovali hrvatski iseljenici, napreduje u izgradnji svog novog kluba – The Concord Community Club Sydney – piše Croatia Week. 

Benkovački kamen stigao je u Sydney i već je započelo ugrađivanje. 

Naime, novi je klub osmišljen tako da nudi raznolika iskustva kroz različite zone, uključujući sportski bar, lounge prostor, bistro, pivski vrt, hrvatski spomen-vrt, sobu s memorabilijama, učionicu/konferencijsku dvoranu i dječju vanjsku teretanu sa zelenilom prostor.

Posebnost kluba je Alfresco Cabana Area je to što je inspiriran hrvatskom obalom. 

U prostoru će se nalaziti dvije peći za pizzu na drva i roštilji na drveni ugljen, a nudit će se moderan, ali autentičan jelovnik inspiriran hrvatskom spizom.

Osnovano 1951., Hrvatsko društvo Sydney bilo je kamen temeljac hrvatske zajednice u Sydneyu, počevši od Surry Hillsa i kasnije preselivši se u Marrikville 1972. 

Godine 1982. organizacija je kupila stari hotel Sundowner u Punchbowlu. 

Klub je prikupio sredstva za kupnju prve hrvatske crkve u Sydneyu na Summer Hillu i osnovao Sydney Croatia Football Team, sada poznatu kao Sydney United.

U studenom 2021. Hrvatsko društvo Sydney kupilo je stari Concord RSL, gdje sada grade The Concord Community Club. 

Njihova vizija osnivanja je stvoriti “moderan, obiteljski orijentiran klub nadahnut hrvatskom kulturom, koji ne služi samo kao dom za Australce hrvatskog podrijetla, već postaje odredište šire lokalne zajednice.”

Izvor: https://radio.hrt.hr/radio-zadar/vijesti/benkovacki-kamen-ugraden-u-zidove-hrvatskog-kluba-u-sydneyu-11308740?fbclid=IwAR0flkQrCPlJLKdjuS7LabsWgN1lKA8hbgKf2tBozFOhTSUC3BoCzecKlkk